Безплатни консултации с детски психолог в София


Услугите за деца към проекта Детската стая се заплащат от родителите.

В рамките на извънредното положение в България има много възможности за безплатно консултиране по телефон, вайбър, скайп. Моля последвайте връзката Безплатни консултации в рамките на извънредното положение за повече информация, тъй като текстът не касае извънредното положение.

Тъй като при деца с установени нарушения в развитието обикновно се налага системна и продължителна работа със специалисти, която е непосилна за много семейства, тук ще се предложат някои от възможностите за психологическо консултиране на деца на територията на град София, за които родителите са освободени от такси.

Текстът няма претенции да предоставя изчерпателна информация за действащите услуги за деца, а да предложи алтернатива за децата, които имат нужда от психолог и чиито семейства нямат възможност самостоятелно да покрият тези разходи.

В случаите, в които няма желание или възможност да се ползва психологът в детската градина или училище, родителите могат да се обърнат към отдел „Закрила на детето“ към съответната община. Специалистите в отделите ще информират какви са възможностите и пътят за достъп до безплатна услуга.

През отдел „Закрила на детето“ може да се получи направление за консултиране в
Център за обществена подкрепа /ЦОП/. В центровете се предоставят различни услуги за деца и семейства – психологическо и социално консултиране, преодоляване на проблеми в развитието и общуването. Работи се с екип от психолози, социални работници, логопеди, педагози. На територията на София са няколко. Тук могат да се видят действащите центрове и координатите им https://www.sofia.bg/

За деца, които срещат затруднения от аутистичнния спектър може да се потърси специализирана помощ в:

Център за социална рехабилитация и интеграция – приоритет аутистичен спектър. Тук може да се разбере повече за центъра http://autismbulgaria.com/

Дневен център за деца и младежи с аутизъм „Дъга“ https://sofia.bg/

В Дневните центрове за деца с увреждания се предлагат различни услуги като консултиране, оценка, рехабилитация, работа с психолози и логопеди. В различните центрове могат да се потърсят индивидуални и групови занимания, които биха били от полза за детето.

Дневни центрове за деца с увреждания в гр. София https://www.sofia.bg/

Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *